Wimp spiller musikk

Wimp

Jeg har lenge hatt programmet på maskinen, men idag spiller det musikk. Idag fikk jeg invitasjonen jeg lenge har håpet på å få. Wimp er en ny musikk tjeneste og Spotify konkurent. Første intrykket er låvende. Designet er enkelt og brukervennlig. Spotify sitt kanskje er noe enklere.

Den musikken jeg hører på fant jeg fort i Wimp. Selv om jeg fant søkeresultatene noe rotete. Dette skyldes kanskje at jeg aldri har likt den låt, artist og album delingen. Men det er sikkert noe jeg fort vil bli vant til.

Hvis jeg skal si noe på tjenesten, så er det lydkvaliteten. Som Premium kunde hos Spotify får jeg en bitrate 320 kbit/s. For min del er dette et en ganske viktig faktor og kan være avgjørende for hva jeg velger å bruke.

En annen ting er at tastatursnarveiene på tastaturet fungerer ikke mot Wimp. Men dette er noe jeg vil tro kommer. Det er jo trossalt en beta versjon.

Til slutt vil jeg si, du finner ikke noe av det følgende:

{openx:4}

(For de som ikke kjønte denne: Du finner ikke reklame i Wimp)

Derfor jeg er Premium kunde av Spotify og vil enten betale for Wimp eller Spotify når Wimps beta periode går ut.

4 Responses to “Wimp spiller musikk”


 • Wimp er et dødfødt prosjekt, dem er forsent ute rett og slett! Det er det samme som at Bing skal gruse Google, umulig.

  • Er ikke helt enig. Wimp har et bedre grensesnitt. Så må du også huske på at Wimp ikke skal konkurere med Spotify’s gratis versjon, men med premium utgaven. Spotify har nok et bedre produkt der per dags dato. De tilbyr bl.a. en langt bedre bitrate enn det Wimp gir, men dette tror jeg vil forbedre seg når Wimp er ute av lukket beta.

   • Jeg har fortsatt tro på først ute vinner konseptet! Det vil si, at den som kommer med ideen først og kan skaffe en massiv brukermasse og et godt produkt, vil alltid ha en fordel!

    Windows kom før Linux, Windows er mest brukt og best, Google kom først, google har flest brukere og er best, samme med Spotify etc! Jeg tror ikke det fins et godt eksempel på hvor en tilsvarende ny tjeneste har klart og slå konkurs eller bli bedre en eksisterende prosjekt.

    • Det stemmer ikke helt. Først os delen. Her er det veldig hvordan du definerer det. Hvis du ser på opphavet, så kom linux først. Men hvis du ser på når det ble deffinert som ‘windows’ og ‘linux’, så var windows først ute. Men du må huske på at de har hatt et forskjellig bruksområde. Linux brukes faktisk langt flere steder enn man skulle tro, selv om det ikke er på desktop maskiner.
     Google var faktisk ikke først. Den første søkemotoren het Wandex og kom i 1993. Google kom ikke før i 1997, og ble den mest brukte søkemotoren i 2001. Se på f.eks. AltaVista. De var den mest brukte søkemotoren, men ble slått av Google.
     Jeg tror Wimp har en mulighet, hvis de retter opp i feil og mangler som man vil se i en beta versjon. Når det gjelder hvem som vinner, så får vi se. Kanskje kan de leve paralelt?

Leave a Reply

You must login to post a comment.