Hindre at iTunes starter når du trykker på start/pause knappen på tastaturet

Når man oppgraderer til OS X 10.6 (Snow Leopard) kommer det mange nye funksjoner. Mange av dem er fansy og nyttige, mens andre kanskje ikke er det. En av dem som kan være til irritasjon er at iTunes starter automatisk hvis man trykker på start/pause knappen på tastaturet. Her er en løsning for hvordan du kan hindre iTunes fra å starte hvis Spotify eller lignende programmer kjører.

Løsningen er et lite Python script som du bytter ut iTunes med. Scriptet har jeg hentet fra Apple sitt diskusjonsforum i denne tråden.

For å fikse problemet gjør du følgende. Først laster du ned denne filen. Deretter åpner du Terminalen og skriver inn følgende (linje for linje). Bytt selvsagt ut <nedlastings-mappe> med mappen du lastet ned filen til (eks. /Users/mittnavn/Downloads)

cd /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS
sudo mv iTunes iTunesX
sudo mv <nedlastings-mappe>/iTunes.py iTunes
sudo chown root:admin iTunes
sudo chmod 0755 iTunes

Prøv å trykk på start/pause knappen. Hvis Spotify kjører så skal ikke iTunes starte. Du kan også åpne Consoll for å se at alt fungerer som det skal.

Hvis det er andre programmer som ikke er i listen over programmer (Ecoute, Spotify, Songbird, Mplayer OSX Extended, Mplayer) som skal hindre iTunes å starte kan du legge dem til i listen under apps i scriptet.

Oppdatert:
Hvis du skulle finne på å oppdatere iTunes til en nyere versjon, må du gjøre dette om igjen. Du vil da ha den gamle versjonen av iTunes fortsatt kalt iTunesX. For å fjerne den skriver du følgende før du gjør stegene over:
sudo rm /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunesX

2 Responses to “Hindre at iTunes starter når du trykker på start/pause knappen på tastaturet”


  • har ikke dette problemet,

    1. Bruker ikke iTunes
    2. Er ikke mac bruker.

    Men allikevel sikkert en god veiledning for dem som bruker det. Er selv ganske skeptisk til mac, har vurdert å kjøpe meg iPad, men hører det er mange sperringer og begrensninger der, du må hacke den får å legge inn tredjeparts-applikasjoner som ikke har noe med apple å gjøre. Som en venn av meg gjorde, og det fungerer nå fint for han. Men jeg synes det er en sleip måte av apple å gjøre det på.

  • Du er tydeligvis ikke så skarp du Thomas.

Leave a Reply

You must login to post a comment.